Neodvisno omrežje je pri Ministrstvu za kulturo vpisano v razvid medijev pod zaporedno št. 2171.

© 2020 neodvisen.si

Nacionalni podporniki programa

 

ostali podporniki programa »

Dogodki / Izzivalec ulice za mlade

 

Interaktivni dogodki

Izzivalec ulice za mlade

Dokumentarni program za mlade (od 12 do 17 let)

Trajanje: 75 minut

Bojan Kodelja je po metodi uspešnega preteklega avtorskega programa Izzivalec ulice zasnoval še njegovo nadaljevanje, ki je po vsebini in načinu podajanja skrbno prilagojeno mladim v starosti med 12 in 17 let. Izzivalec ulice za mlade je popolna noviteta v slovenskem prostoru, poteka pa dinamično in interaktivno z vključevanjem mnenja mladih, ki skupaj staknejo glave pri potrjevanju ali razbijanju določenih mitov. Dokumentarni dogodek je nastal na temeljih večletnega raziskovanja, pri katerem so sodelovali različni domači strokovnjaki in ugledne institucije, obenem pa zgodbo soustvarjajo priznana slovenska imena iz sveta športa, zabave, kulture in umetnosti. Snovalci vseslovenskega družbenega programa Neodvisen.si so v rednem stiku z mladimi, zato jim poznavanje njihovega sveta, razmer in potreb ni tuje. 

Vsebina absolutno ne moralizira ali vzbuja občutka krivde in niti ne kaže s prstom na mlade, temveč izhaja iz želje, da ti ne bi plačevali davka zaradi vsesplošnega načrtnega poneumljanja. V novi svet namreč preko filmov, resničnostnih šovov, računalniških iger ali socialnih omrežij vse pogosteje pronica manipulacija. Ob izrabljanju drog, alkohola in tobaka se posamezniki dandanes lahko ujamejo tudi v vse bolj razpeto mrežo nekemičnih zasvojenosti.

Prekomerno igranje video iger, obsedenost s številom všečkov na družbenih omrežjih ali neustavljiva želja po spletni pornografiji so le nekatere med njimi. Prav mladi so najbolj priljubljene tarče okoriščevalcev, saj imajo ti več profita od človeka, če ga čim prej zasvojijo. Vendar lahko ozaveščeni najstniki postanejo pravi specialisti v pravočasnem prepoznavanju pasti in tako ne padejo v primež vsakega dežurnega manipulanta.

Nastopajoči:

BOJAN KODELJA

avtor programa in vodja krovnega programa neodvisen.si

Dokumentarni program za mlade (od 12 do 17 let)

Trajanje: 75 minut


Nastopajoči:

BOJAN KODELJA

avtor programa in vodja krovnega programa neodvisen.si


Prihajajoči dogodki

5 nov

Izzivalec ulice za mlade

Kraj: Vodice

Kje: Kulturni dom Vodice

Kdaj: 12:15

Bojan Kodelja je po metodi uspešnega preteklega avtorskega programa Izzivalec ulice zasnoval še njegovo nadaljevanje, ki je po vsebini in načinu podajanja skrbno prilagojeno mladim v starosti med 12 in 17 let. Izzivalec ulice za mlade je popolna noviteta v slovenskem prostoru, poteka pa dinamično in interaktivno z vključevanjem mnenja mladih, ki skupaj staknejo glave pri potrjevanju ali razbijanju določenih mitov. Dokumentarni dogodek je nastal na temeljih večletnega raziskovanja, pri katerem so sodelovali različni domači strokovnjaki in ugledne institucije, obenem pa zgodbo soustvarjajo priznana slovenska imena iz sveta športa, zabave, kulture in umetnosti.

Dogodek za učence III. triade osnovne šole.

 

 

 

Dodaj v moj koledar