Neodvisno omrežje je pri Ministrstvu za kulturo vpisano v razvid medijev pod zaporedno št. 2171.

© 2022 neodvisen.si

Nacionalni podpornik programa Neodvisen.si je Varuh zdravja, Vzajemna

 

ostali podporniki programa »

 

Konkretno in neposredno

Je sreča postala družbeni pritisk

Vsi želimo biti srečni. K temu smo naravnani in po tem neprestano hrepenimo. Toda sreča je izmuzljiva. Njena moč je v njeni krhkosti. Ne moremo se prisiliti biti srečni. Sreči ne moremo ukazovati. In sreče ne moremo kupiti.

Resnica

Večino časa tudi smo srečni pa se svoje sreče niti ne zavedamo. Pogosto srečo zamenjujemo z vzhičenostjo in užitkom. Podtaknjeno in zmotno mislimo, da bomo srečni, če bomo nekaj imeli, kupili, užili. S tem ustrežemo predvsem trgu. Sami pa smo pahnjeni v potrošniško centrifugo brez dna.

Rešitev

Ustaviti se občasno in obmirovati sredi vsakdanjega vrveža. Pomisliti kaj vse nam je dano, kaj vse že imamo. Spoznati, da za srečo ne potrebujemo toliko vsega imeti, doseči in kupovati. Da sreča ni odvisna toliko od našega uspeha, lepote in bogastva.

mag. Fides Ramšak

mag. Fides Ramšak

univ. dipl. pravnica, kriminologinja, zagovornica - glas otroka pri Varuhu človekovih pravic RS.

Slušateljica doktorskega študija kazenskopravnih znanosti in kriminologije na Pravni fakulteti, Univerze v Ljubljani. Opravljen ima državni izpit iz javne uprave, izpit iz upravnega postopka (imenovanje v naziv), Izpit za zagovorništvo otroka. Je predstavnica zagovornikov otrok, članica projektne skupine SIPP (Skupina za izvedbo pilotskega projekta) in članica skupine za promocijo projekta "Zagovornik - glas otroka" pri Varuhu človekovih pravic RS.

Število prispevkov

10