Neodvisno omrežje je pri Ministrstvu za kulturo vpisano v razvid medijev pod zaporedno št. 2171.

© 2021 neodvisen.si

Nacionalni podpornik programa Neodvisen.si je Varuh zdravja, Vzajemna

 

ostali podporniki programa »

 

Konkretno in neposredno

Obstaja pisana paleta različnih inteligenc

Večji del populacije sveta se že predolgo vrti samo okoli racionalne inteligence. Precenjujemo jo in naklanjamo ji preveč pozornosti. Pri tem zanemarjamo mnoge, morda še pomembnejše inteligence. Že pri otrocih so bolj čislane sposobnosti uma kakor srca. Bolj pohvalimo otrokovo dobro oceno pri matematika, kakor na primer njegovo ljubezen do živali.

Resnica

Kaj pomaga človeku, da je bil odličnjak v šoli hkrati pa trpel zaradi osamljenosti in odsotnosti višjega smisla. Ali čemu vsi uspehi na vseh tekmovanjih, če je človeku v srcu ledeno hladno. Kaj pomaga človeku, če je bogat in pameten, pomemben ali slaven, nima pa ljubezni v srcu. Ali jo ima, pa je nima komu dati.

Rešitev

Ovrednotiti tudi vse ostale vrste inteligence. Spoznati, da je za boljši svet morda najmanj pomembna ravno racionalna inteligenca. Ne znanost, temveč etika je tista, ki je edina pomembna za prihodnost človeštva.

pater Karel Gržan

pater Karel Gržan

Duhovnik, pisatelj, publicist, scenarist,

Diplomiral je na Teološki fakulteti v Ljubljani leta 1984, dve leti kasneje je opravil magistrski študij, leta 2003 pa je bil na Filozofski faktulteti v Ljubljani promoviran v doktorja znanosti s področja literarnih ved. Leta 1997 je na Razborju pod Lisco ustanovil Don Pierinovo komuno za dekleta, kmalu za tem pa je dal pobudo za ustanovitev društva, ki povezuje zdravljene odvisnike s končanim programom v pomoč tistim, ki so še zasvojeni. 

Število prispevkov

8