Neodvisno omrežje je pri Ministrstvu za kulturo vpisano v razvid medijev pod zaporedno št. 2171.

© 2022 neodvisen.si

Nacionalni podpornik programa Neodvisen.si je Varuh zdravja, Vzajemna

 

ostali podporniki programa »

 

Konkretno in neposredno

Otroci alkoholikov

Otroci alkoholikov živijo v bolnem vzdušju, v patološkem sistemu. To vzdušje ponotranjajo in nosijo povsod s seboj. Ves čas so travmatizirani.

Resnica

Otrokom ne preostane nič drugega, kakor da se temu bolnemu vzdušju in patološkemu sistemu znotraj družine prilagodijo. Dokler so otroci na videz po večini tudi delujejo prilagojeni, kakor da so se alkoholizma staršev navadili in živijo z njim na videz normalno. Vendar travma je v njih, z njimi raste in gre z njimi v njihovo odraslo dobo. V odraslosti pa se pokaže v podobi najrazličnejših težav.

Rešitev

Prepoznati alkoholizem znotraj družine. Si ga priznati in se zavedati, da je alkoholizem enega odraslega v družini patološko stanje za celotni družinski sistem, ter da povzroča posebej veliko trpljenje in škodo ravno otrokom.

dr. Andrej Perko

dr. Andrej Perko

Klinični psiholog, terapevt po metodi dr. Janeza Ruglja

Gimnazijo je zaključil v Kamniku. Študij psihologije je nadaljeval na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je magistriral, opravil specializacijo iz kliničnopsihološkega svetovanja in tudi doktoriral. Že več kot dvajset let vodi terapevtske skupine ljudi s težavami in stiskami po modificirani Rugljevi socialno andragoški metodi. 

Število prispevkov

5