Neodvisno omrežje je pri Ministrstvu za kulturo vpisano v razvid medijev pod zaporedno št. 2171.

© 2022 neodvisen.si

Nacionalni podpornik programa Neodvisen.si je Varuh zdravja, Vzajemna

 

ostali podporniki programa »

 

Konkretno in neposredno

Pasti virtualnega seksa

Živimo v času digitalizacije in vzporednega virtualnega sveta in življenja. Veliko pomembnih medčloveških komunikacij se zgodi preko internetnih in podobnih povezav. Na ta način se rojevajo in vzdržujejo tudi medosebna partnerstva in seksualni odnosi.

Resnica

Pretirana uporaba virtualnih seksualnih vsebin lahko povzroči škodo človeku. Vpliv, ki ga imajo močni virtualni dražljaji na človekove možgane lahko spremeni človekovo dojemanje realnosti. Spolnost z realnim partnerjem postane nezanimiva.

Rešitev

Več časa in energije vlagati v živ partnerski odnos z realnim človeškim bitjem.  Po virtualnih seksualnih vsebinah posegati z zavedanjem škode, ki jo le te povzročajo našim možganom.

Peter Topić

Peter Topić

Diplomiral na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani.

Po sedmih letih izobraževanja iz Transakcijske analize pri dr. Zoranu Milivojeviću si je pridobil naziv TAP (Transactional Analyst - Psychotherapist). Specialistični študij je nadaljeval na mednarodnem inštitutu IITAP (International Institute for Trauma and Addiction Professionals). Leta 2011 je zaključil specialistični študij v ZDA in s tem postal prvi Slovenec in peti Evropejec, ki je pridobil naziv CSAT (Certified Sex Addiction Therapist).

Število prispevkov

6