Neodvisno omrežje je pri Ministrstvu za kulturo vpisano v razvid medijev pod zaporedno št. 2171.

© 2022 neodvisen.si

Nacionalni podpornik programa Neodvisen.si je Varuh zdravja, Vzajemna

 

ostali podporniki programa »

 

Konkretno in neposredno

Potreba po zasvajanju je močnejša od nas

Zasvojeni niso amoralni, grdi, slabi in hudobni. Njihova zasvojenost jih vselej premaga. Tudi, če nočejo nekaj početi, to vedno znova ponavljajo, ker si ne zmorejo sami pomagati, da bi s tem nečim, kar jim je tako zelo potrebno, prenehali.

Resnica

Zasvojenost je kronična bolezen možganov. Pokaže se takrat, ko človeku neka dejanja povzročajo škodo v življenju, ko se jih sramuje, jih ne želi početi, vendar ga vselej premaga neka potreba, da jih znova počne.

Rešitev

Ob spoznanju lastne zasvojenosti si samemu sebi to najprej priznati. Poiskati pomoč in svetovanje strokovnjaka ali posameznika oziroma skupino s podobnimi izkušnjami. Nikoli obupati. Počasi in vztrajno korakati po poti svobodnosti in ne zasvojenosti.

Peter Topić

Peter Topić

Diplomiral na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani.

Po sedmih letih izobraževanja iz Transakcijske analize pri dr. Zoranu Milivojeviću si je pridobil naziv TAP (Transactional Analyst - Psychotherapist). Specialistični študij je nadaljeval na mednarodnem inštitutu IITAP (International Institute for Trauma and Addiction Professionals). Leta 2011 je zaključil specialistični študij v ZDA in s tem postal prvi Slovenec in peti Evropejec, ki je pridobil naziv CSAT (Certified Sex Addiction Therapist).

Število prispevkov

6