Neodvisno omrežje je pri Ministrstvu za kulturo vpisano v razvid medijev pod zaporedno št. 2171.

© 2021 neodvisen.si

Nacionalni podpornik programa Neodvisen.si je Varuh zdravja, Vzajemna

 

ostali podporniki programa »

 

Konkretno in neposredno

Recept za trajnost partnerske ljubezni

Tako kot je minuta sestavljena iz sekund, ura iz minut, dan iz ur, teden iz dni, mesec iz tednov, leto iz mesecev, desetletje iz desetih let in tako dalje v večnost, tako je dober in trajen partnerski odnos sestavljen iz vzajemnih drobnih pozornosti in vsakdanjih nežnosti.

Resnica

Bolj kot zmoremo biti prisotni in budni v partnerskem odnosu. Bolj kot se zanimamo za svoje občutke in za občutke partnerja. Bolj kot zmoremo, znamo in si upamo o svojih občutkih iskreno govoriti s partnerjem. Lepši in bogatejši postaja odnos. Več je drobnih pozornosti in nežnosti, ki osrečujejo.

Rešitev

Biti prisoten in buden. Zanimati se za svoje občutke in za občutke partnerja. Biti iskren do sebe in do partnerja. Občutke partnerju iskreno povedati in z veseljem prisluhniti tudi njemu. Uživati v vzajemnih drobnih pozornostih in nežnostih.

dr. Aleksander Zadel

dr. Aleksander Zadel

Psiholog in specialist klinične psihologije.

Pri svetovanju se opira na znanja teorije izbire in na njej osnovanem pristopu realitetne terapije. Blizu mu je predvsem delo s tistimi, ki se soočajo s hudimi življenjskimi izgubami. V svetovalnem razgovoru je usmerjen na spremembe, ki jih lahko posameznik sam naredi, na aktivno soočanje s težavami in konfrontacijo nerealnih pričakovanj v določenih okoliščinah. 

Število prispevkov

10