Neodvisno omrežje je pri Ministrstvu za kulturo vpisano v razvid medijev pod zaporedno št. 2171.

© 2020 neodvisen.si

Nacionalni podporniki programa

 

ostali podporniki programa »

 

Konkretno in neposredno

Sreča v modernem svetu

Sreča je postala tržno orodje. Tisti, ki imajo tržni interes nam nenehno dopovedujejo, da moramo kupiti in imeti to in ono, da bomo lahko srečni. V interesu vseh prodajalcev, tako stvari kot užitkov je, da so ljudje v zmoti in mislijo, da si bodo srečo, ki bo trajala,  kupili na primer z avtomobilom ali s potovanjem.

Resnica

V interesu trga je, da se počutimo nesrečne, jezne in prestrašene. Samo takšni smo namreč zares dobri potrošniki. Bolj kot smo nesrečni in nezadovoljni, več si želimo in če le zmoremo tudi bolj trošimo in kupujemo. Nezavedno mislimo, da nas bodo stvari in užitki naredili trajno sreče.

Rešitev

Zavedati se, da sreča ni odvisna od kupljenih dobrin. Nov avto, hiša z bazenom, mišičasto telo, potovanje v sanjsko deželo in tako dalje so vse samo začasna zadovoljstva, ki nas naredijo le navidezno in kratkotrajno srečne.

dr. Aleksander Zadel

dr. Aleksander Zadel

Psiholog in specialist klinične psihologije.

Pri svetovanju se opira na znanja teorije izbire in na njej osnovanem pristopu realitetne terapije. Klientom nudi oporo pri osebnih spremembah, pri iskanju rešitev in pri učenju učinkovitih načinov zadovoljevanja potreb v še tako hudih življenjskih okoliščinah.

Število prispevkov

10