Neodvisno omrežje je pri Ministrstvu za kulturo vpisano v razvid medijev pod zaporedno št. 2171.

© 2021 neodvisen.si

Nacionalni podpornik programa Neodvisen.si je Varuh zdravja, Vzajemna

 

ostali podporniki programa »

 

Konkretno in neposredno

Sreča v modernem svetu

Sreča je postala tržno orodje. Tisti, ki imajo tržni interes nam nenehno dopovedujejo, da moramo kupiti in imeti to in ono, da bomo lahko srečni. V interesu vseh prodajalcev, tako stvari kot užitkov je, da so ljudje v zmoti in mislijo, da si bodo srečo, ki bo trajala,  kupili na primer z avtomobilom ali s potovanjem.

Resnica

V interesu trga je, da se počutimo nesrečne, jezne in prestrašene. Samo takšni smo namreč zares dobri potrošniki. Bolj kot smo nesrečni in nezadovoljni, več si želimo in če le zmoremo tudi bolj trošimo in kupujemo. Nezavedno mislimo, da nas bodo stvari in užitki naredili trajno sreče.

Rešitev

Zavedati se, da sreča ni odvisna od kupljenih dobrin. Nov avto, hiša z bazenom, mišičasto telo, potovanje v sanjsko deželo in tako dalje so vse samo začasna zadovoljstva, ki nas naredijo le navidezno in kratkotrajno srečne.

dr. Aleksander Zadel

dr. Aleksander Zadel

Psiholog in specialist klinične psihologije.

Pri svetovanju se opira na znanja teorije izbire in na njej osnovanem pristopu realitetne terapije. Blizu mu je predvsem delo s tistimi, ki se soočajo s hudimi življenjskimi izgubami. V svetovalnem razgovoru je usmerjen na spremembe, ki jih lahko posameznik sam naredi, na aktivno soočanje s težavami in konfrontacijo nerealnih pričakovanj v določenih okoliščinah. 

Število prispevkov

10