Neodvisno omrežje je pri Ministrstvu za kulturo vpisano v razvid medijev pod zaporedno št. 2171.

© 2021 neodvisen.si

Nacionalni podpornik programa Neodvisen.si je Varuh zdravja, Vzajemna

 

ostali podporniki programa »

 

Konkretno in neposredno

Tudi sovraštvo lahko postane zasvojenost

Dejstvo:

Na svetu je polno sovraštva. Tega čustva se ljudje učimo že od malega in ga negujemo vse do konca življenja. Sovraštvo je eno najbolj priljubljenih čustev, ki ga brezkompromisno in brezsramno sejejo med nas tudi politiki.

Resnica

Najbolj pri roki za izživljanje sovraštva so ljudje iz družbenega obrobja ali ljudje, ki so v nečem drugačni od večine, to so tujci, muslimani, verniki, neverniki, romi, namišljeno ali domnevno ogrožajoči sosedje in še kdo.

Rešitev

Priznati sebi, da sovražim. Zavedati se tega močnega, vabečega in vabljivega čustva. Spoznati, da je sovraštvo razdiralno in škodljivo, ne samo za tistega, ki je osovražen, temveč še veliko bolj za tistega, ki sovraži. Truditi se prenehati sovražiti kogarkoli ali karkoli.

 

dr. Dragan Petrovec

dr. Dragan Petrovec

pravnik, kriminalist - penolog. 

Leta 1975 je diplomiral na Pravni fakulteti, leta 1977 je opravil pravosodni izpit. Leta 1991 je magistriral na temo Meje in možnosti tretmanskega modela. Leta 1993 se je zaposlil na Inštitutu za kriminologijo, kjer je leta 1997 doktoriral s tezo O namenu kaznovanja - slepa ulica absolutnih teorij. Po oceni tujih ekspertov velja za vodilnega strokovnjaka za izvrševanje kazni zapora v svetu.

Število prispevkov

1