Neodvisno omrežje je pri Ministrstvu za kulturo vpisano v razvid medijev pod zaporedno št. 2171.

© 2022 neodvisen.si

Nacionalni podpornik programa Neodvisen.si je Varuh zdravja, Vzajemna

 

ostali podporniki programa »

 

Konkretno in neposredno

Zasvojenost s kemičnimi drogami

Vse kemične droge, od alkohola, preko heroina in kokaina imajo isto ozadje, med seboj se razlikujejo le navidezno, glede na strukturo in pojavno obliko ter glede na moč strupa, ki ga imajo v sebi. Heroin in kokain na primer sta veliko bolj strupena za organizem, kakor alkohol.

Resnica

Princip zasvojenosti je isti pri vseh drogah. Vendar so posledice zasvojenosti s heroinom ali kokainom na primer lahko veliko težje kakor od zasvojenosti z alkoholom. Prav tako je tudi odvajanje od heroina in kokaina lahko težje, kakor od alkohola. Temu primerna je tudi krutost in dolžina tako imenovane abstinenčne krize.

Rešitev

Prepoznati zasvojenost s katero od kemičnih drog. Si to priznati in poiskati pomoč na poti k abstiniranju, zdravljenju in vzpostavljanju normalnega življenja brez droge.

dr. Andrej Perko

dr. Andrej Perko

Klinični psiholog, terapevt po metodi dr. Janeza Ruglja

Gimnazijo je zaključil v Kamniku. Študij psihologije je nadaljeval na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je magistriral, opravil specializacijo iz kliničnopsihološkega svetovanja in tudi doktoriral. Že več kot dvajset let vodi terapevtske skupine ljudi s težavami in stiskami po modificirani Rugljevi socialno andragoški metodi. 

Število prispevkov

5