Neodvisno omrežje je pri Ministrstvu za kulturo vpisano v razvid medijev pod zaporedno št. 2171.

© 2021 neodvisen.si

Nacionalni podpornik programa Neodvisen.si je Varuh zdravja, Vzajemna

 

ostali podporniki programa »

 

Konkretno in neposredno

Zloraba ekonomije kot največja globalna prevara

Zavedeni smo. Prepogosto verjamemo, da je rešitev iz krize in stisk sodobnega časa možno priti z večjo materialno blaginjo in gospodarsko rastjo. Preveč verjamemo, da je svetovno gospodarstvo podvrženo prijemom ekonomije.

Resnica

Ne vemo, da ekonomija že dolgo več ni ekonomija, kjer bi naj bilo poskrbljeno za vse. Da vse večje razlike med revnimi in bogatimi niso odraz ekonomije, ampak podivjanega hrematizma, ko večina gara za koristi sebične manjšine, ki ji ni mar za trpljenje množic.

Rešitev

Spregledati v ovčico preoblečenega volka in si prizadevati za drugačne vrednote. Ne verjeti vsem marketinško - tržnim trikom. Prepoznati kdo je v službi koga in kakšni so njegovi interesi.

pater Karel Gržan

pater Karel Gržan

Duhovnik, pisatelj, publicist, scenarist,

Diplomiral je na Teološki fakulteti v Ljubljani leta 1984, dve leti kasneje je opravil magistrski študij, leta 2003 pa je bil na Filozofski faktulteti v Ljubljani promoviran v doktorja znanosti s področja literarnih ved. Leta 1997 je na Razborju pod Lisco ustanovil Don Pierinovo komuno za dekleta, kmalu za tem pa je dal pobudo za ustanovitev društva, ki povezuje zdravljene odvisnike s končanim programom v pomoč tistim, ki so še zasvojeni. 

Število prispevkov

8